TEČAJ OZ. ŠOLA TONSKE TEHNIKE JE PRIMERNA tako ZA POPOLNE ZAČETNIKE, KOT TUDI ZA TISTE Z NEKAJ PREDZNANJA

 ŠOLA TONSKE TEHNIKE

Naučite se pravilnih mikrofonskih tehnik, miksa, masteringa, ozvočevanja in spoznajte tehnike produkcij z različnimi programi...
01

Šola tonske tehnike

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida. 

02

ŠOLA napredne studijske tehnike

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida.

Poglejte kaj pravijo naši prvi učenci o učenju pri nas

Izkušnja in pridobljeno znanje mi je zelo koristilo. Sama šola tonske tehnike (zastavljen program, ki ga imate) je super. Ne poznam drugih tečajev, ampak glede na videno, slišano, in mentor Danilo, ne more biti boljše. Danilo je car. Točno ve kaj dela, kako mora kaj zveneti, ne moreš ga dobiti na neznanju (da ne bi poznal odgovora na zastavljeno vprašanje). Osebno bi ga priporočil. Enemu prijatelju sem ga že in je tudi šel, oz. obiskuje.

Mitja Križnik

Za šolo tonske tehnike sem se odločila, ker sem v življenju želela biti nekako povezana s glasbo, ampak na malo bolj drugačen način, kot do sedaj - na drugi strani odra. Šola tonske tehnike ti v kratkem času ponudi veliko znanja in ni boljše priložnosti (sploh za to ceno), da delaš z nekom, ki stvari obvlada in ima toliko znanja in izkušenj kot jih ima Danilo. Zelo sem vesela, da sem imela možnost spoznati, se učiti in delati s takim mojstrom, ki me je kljub temu, da pred vpisom nisem imela nobenih izkušenj na tem področju, v kratkem času naučil toliko stvari, da sem lahko po končani šoli začela delati samostojno, čeprav se mnogim zdi čudno, da se ženska ukvarja s tem…

Sara R.

NEKAJ BESED O MENTORJU

Danilo Ženko (1966) je slovenski glasbeni producent, tonski mojster in glasbenik. Že v času srednje šole se je pridružil mnogim glasbenim skupinam in začel z ozvočevanjem. Po služenju vojaškega roka se je zaposlil na Radiu Maribor, kjer je deset let delal v glasbenem studiu. V tem obdobju izide nekaj odličnih slovenskih in mednarodnih izdelkov: Lačni Franz (v živo), Vlado Kreslin (Nekega jutra, ko se zdani), Melanie Bong (Fantasia), Fernando Corea, Carmina Slovenica itd. Po odhodu iz RTV-ja nadaljuje v domačem studiu (MI2, Z.Predin, Terrafolk, Fool Cool Jazz Orchestra, Vasko Atanasovski, Klarisa Jovanovič, Neca Falk).
V zadnjih letih producira sinhronizacijo dokumentarnih in animiranih filmov. Kot ozvočevalec je 22 let zvest Festivalu Lent (glavni oder), zboru Carmina Slovenica, festivalu Opera in Oderzo (Italija), Runjičeve večeri (Split-HR), Festival Ljubljana. Med večje projekte spadajo ozvočenje maše papeža Benedikta v Zagrebu (350.000 ljudi), BB King, Ray Charles, Stephano Grapelli, Lester Bowie, Paquito de Rivera, Lalo Shifrin itd. 

Za šolo tonske tehnike sem izvedel čisto po naključju. Med obiskom koncerta na glavnem odru Festivala LENT, sem slišal organizatorje dogogodka, kako se pogovarjajo o toncih in njihovem delu. Spomnim se, da je bilo rečeno nekaj v smislu: "Ti nič ne skrbi saj je Ženko gori". Ker se tudi sam z ozvočenjem ukvarjam amatersko in vem kakšno "škodo" lahko na tako velikem koncertu naredi tonec, mi ni dala miru njihova brezbrižnost. Takoj ko sem lahko, sem se izmuznil do prostora, kjer so tonski mojstri in spregovoril z Danilom Ženkom nekaj besed. Po končanem tečaju tonske tehnike razumem zakaj so bili organizatorji tako prepričani, da bo na koncertu z zvokom, vse v redu. Zdaj lahko rečem, da je moj prijatelj Danilo res človek na mestu z znanjem in izkušnjami, ki jih je resnično drugje težko pridobiti.

Simon

SI ŽELITE BREZPLAČNO OGLEDATI PROCES MIKSA POP-ROCK GLASBE?

Danilo Ženko s pomočjo digitalne mešalne mize v 18 minutah prikaže, kako se zmiksa skladba Zorana Predina S totega konca. Obdelava 32-kanalnega studijskega posnetka, brez komplikacij, v najkrajšem času! Oglej si najnujnešje zakonitosti dobrega miksa!

KAJ SO NAŠE PREDNOSTI?

  1. 1
    Učili se boste pod mentorstvom Danila Ženka, enega najboljših in priznanih producentov in tonskih tehnikov v Sloveniji.
  2. 2
    Za razliko od drugih tečajev, ki se osredotočijo večinoma na pop-rock produkcijo, naš tečaj TT zajema vse glasbene zvrsti in zasedbe, jazz (combo+big band), klasika (komorni in simfonični orkester), etno, pevski zbori… Trg v Sloveniji je namreč premajhen, da bi se lahko specializiral zgolj na eno zvrst.
  3. 3
    Naš tečaj je tudi eden izmed cenovno najugodnejših tečajev tonske tehnike pri nas, zato lahko z zagotovostjo trdimo, da boste za svoj vložek, pri nas pridobili in "odnesli" največ znanja in izkušenj.

Borut

učenec

Obiska šole tonske tehnike sem se že pred pričetkom tako veselil, da so me domači mirili, saj so menili, da bom na začetku neprijetno presenečen. S tonsko tehniko se namreč ukvarjam že od malih nog in imam na tem področju že kar nekaj znanja in izkušenj. Kako zelo so se zmotili in kako zelo vesel sem bil, ko se je vse skupaj začelo. Moram priznati, da sem bil tudi malo potrt, saj sem zase menil, da že kar nekaj vem in tečaj me je hitro postavil na realna tla. Znanje in izkušnje, ki jih učitelj Ženko prenaša na svoje učence so res neprecenljive. Razliko v mojem znanju so opazili tudi v klubu, kjer ozvočujem prireditve in koncerte, sprejemam pa tudi veliko več pohval zadovoljnih bandov, ki pri nas nastopajo.

PRIDRUŽITE SE NAM!

'' Če ste resnično prepričani, da si želite vidnega napredka in postati del elitnega kroga tonskih mostrov, bodite odločni in se nam pridružite še danes. Postanite vidni! ''

zadnji prispevki

>